Som alla trogna läsare har förstått så har jag vältrat mig i fantasy världen och jag är ganska säker på att min åsikt vad gäller böcker som man måste läsa inom den genren kommer att hålla rätt länge.
 
1. Joe Abercrombie! Ett absolut måste! Det enklaste är att börjar från början och ta tag i "The blade it self" första boken i triologin First Law. Sen är det bara att fortsätta med de sex följande. Om man är lite som jag så kommer man inte kunna låta bli att läsa resten. Man blir störtförälskad i karaktärerna och till slut kommer man att hamna där jag är nu, läst ut sista boken och väntar på nästa som lär ta lite tid på sig innan den kommer.
 
2. Terry Pratchett! Dessa två delar min fantasy första plats. För en mer ingående presentation av Pratchett skrolla ner till ett tidigare inlägg och läs där. När det gäller Pratchett behöver man inte börja med första boken tvunget, eftersom de första två böcker är lite trevande medan han bygger upp sin Discworld, fördelen med dem är att Rincewind är med. Trollkarlen som kan säga "hjälp" på 15 olika språk och springer snabbast ifrån än till något. Vill man ha en liten smakbit så kan man läsa boken Eric, där Rincewind ger sig ut på en resa i tiden med en liten demonjägare. Boken innehåller ca 100 sidor och fräschar upp ens historiska kunskaper samt bjuder på en massa goa skratt. Även dessa är bäst i originalspråk eftersom de i översättning är anpassade till tonåringar och mycket av humorn och ironin försvinner.
 
Dessa två härliga fantasy författare bör absolut hamna på er lista att läsa innan jag dör!