Jack A Kerley har allt som dagens deckarförfattare ska ha. Hans persongalleri är färgstarkt och man fäster sig vid dem direkt. Hans debutbok The hundredth man, är en intesiv jakt på en seriemördare som ger oss läsare möjlighet att lära känna huvudpersonerna. Carson Ryder, som tack vare sina barndomsdemoner har utbildat sig till psykolog och ägnar sig åt extra besvärliga fall tillsammans med sin partner Harry, som genom sin färggranna klädsel lyser upp tillvaron. Carson har även till sin hjälp sin storebror, Jeremy. Jeremy är lite speciell och jag ska inte skriva för mycket om honom och förstöra läsupplevelsen för er.
Kerley har ett enkelt rättfram språk som är lätt att lösa och tack vare sinnrika intriger och extra galna mördare, vänder man sidorna medan man håller andan och sträckläser till slutet.
Jag har läst samtliga böcker till dags dato och i varje bok lyckas han överraska och sätta en liten extra knorr på både persongalleri och handling. Kerley får helt klart en plats på deckarförfattar listan.