Ja som ni ser! Tommy Körbergs, Sjung tills du stupar! Är definitivt ett måste!
Blev mycket uppropstecken där, men det har den boken väl förtjänat.
 
Redan när man börjar läsa boken så hör man Tommys röst i texten och det får en att läsa intesivt och ta till vara varje ord. Här är en mogen Tommy Körberg som kommer fram i varje sida, i varje ord. Han skräder inte med orden, varken vad gäller de som retat upp honom genom åren och definitivt inte vad gäller sig själv. Men insikt, ironi och humor berättar han sin historia utan att det blir för personligt påträngade eller för ytligt.
 
Man skrattar hjärtligt medan man läser och ändå anar man den lite mörkare delen av Tommy Körberg mellan raderna. I boken har han dock valt att bara nämna det utan att rota ner sig i det och det är nog bra, det mörkret hade nog överskuggat.
 
Och vill man ha en mer handfast hänvisning till varför man ska läsa Tommys biografi, så säger jag bara, ni får lära känna Gunnar och det är en bekantskap som man kommer att ha med sig länge.
 
Och skulle inte det heller räcka, så läs den för språkets skull. Svenska när den är som bäst och när den flyter som poesi genom hjärnan när man läser boken. Önskar att alla skulle vårda språket på det viset!
 
Samtidigt, som så ofta händer, får jag uppslag för nya böcker som jag behöver läsa och det fick jag här också. Jag måste skaffa en biografi om Ted Gärdestad.
 
Biografier i höst som är ett måste. TOMMY KÖRBERG, SJUNG TILLS DU STUPAR!

 

Nu har jag gjort det så enkelt för er, att det är bara att klicka på bilden av boken, så vips kommer ni till Adlibris och kan beställa boken!