Jag säger bara en sak vad gäller fantasy

ABERCROMBIE RULES!!

Jag har nu kommit halvvägs i bok nr 5 i George R.R Martins stora fantasy epos och känner mig färdig att ge ett utlåtande.

Böckerna var bra, persongallerin var också bra, även om det var lite väl omfattande. Men nackdelen är att även när jag nu har snart läst ut 5 böcker så är sagan inte all. Fortsättningen kommer och det blir lite för långdraget, för mycket att hålla reda på och många små roliga detaljer som man missar i mängden av information. Det är precis som de säger, ibland är mindre bättre, fast det låter bättre på engelska, less is more.

Alltså är Abercrombie fortfarande i ledning på delad första plats med Pratchett.

Vad gäller Abercrombie så kommer en ny bok i nästa månad och om allt går som det ska, så får jag träffa honom den 8 oktober på SF bokhandeln i Malmö. Det gäller att hålla tummarna.

Nästa fantasy författare som står på tur är Robin Hobb. Tiden får utvisa vilken placering hon får på fantasy listan.